T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi

Hüseyin Bürge

ÖĞRETMEN HÜSEYİN BÜRGE

Hüseyin Bürge, 1955 yılında Kırklareli´ne bağlı Çeşmeköy´de doğdu. Bürge, ilkokulu baba ocağı Merkez Çeşmeköy´de okuyarak, orta öğretimini Edirne İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü´nde okuyan Bürge, bu okuldan 1980 yılında mezun oldu.

1983 yılında Konya Ermenek Göktepe Lisesi´nde öğretmen olarak göreve başlayan Bürge, aynı lisede öğretmenlikle beraber idarecilik görevini 1987 yılına kadar devam ettirdi. Bürge, 1994 yılı Mart ayına kadar, Bayrampaşa Tuna Lisesi´nde öğretmenlik yaptı. 1989 yılına gelindiğinde ise, Bürge, İstanbul´da yılın en iyi öğretmenlerinden biri seçilerek, ödüle layık görüldü. Bürge, dil eğitimi için bir müddet yurt dışında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN BÜRGE

Bürge, 1993 yılında Mahalli İdareler Enstitüsü tarafından verilen; ‘şehir planlaması, belediyecilik ve yöneticilik programlarını´ başarıyla tamamladı. Bu eğitim programları Bürge´nin hayatında yeni bir kırılma noktasını oluşturacak, Bürge kendini doğrudan siyasetin içinde bulacaktı.

1993 yılında Refah Partisi ile siyasete adım atan Bürge, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde yüzde 30.27´lik oy oranı ile Bayrampaşa belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Bürge, 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi´nden seçmenlerinin karşısına çıktı. Bu seçimlerde oy oranına arttırarak yüzde 35.36 oyla ikinci kez belediye başkanı seçildi. 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimleri´nde üçüncü kez belediye başkanlığına adaylığını koyan Bürge, Ak Parti´den katıldığı seçimlerde, yüzde 51.9 oy alarak, belediye başkanlığı koltuğuna üçüncü kez oturdu. 2009 yerel seçimlerinde tekrar Ak Parti´den Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı olan Bürge, başarısını sürdürerek, dördüncü kez Bayrampaşa Belediye Başkanı seçildi. Kesintisiz, dört dönem Bayrampaşa Belediye Başkan´ı olan Bürge, böylece yerel yönetimlerde bir rekora imza atmış oldu.

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN BÜRGE

12 Haziran 2011´de yapılan Genel Seçimler için Ak Parti, İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Adayı oldu. 12 Haziran 2011´de yapılan Genel Seçimlerin ardından, İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili seçilerek, Ak Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclise girdi. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 1. Bölgeden ( İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Edirne) Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. TBMM çişleri Komisyonu Başkan Vekili olarak da görev yapan Bürge aynı zamanda Türkiye Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Balkan Belediyeler Formu Başkanlığı, Balkan Belediyeler Birliği Başkanlığı, Balkan Medeniyetler Derneği Başkan Yardımcılığı, Bayrampaşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği gibi, çok sayıda ulusal ve uluslararası, sosyal amaçlı derneklerde ve vakıflarda aktif görevlerde bulunan Bürge; halen Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve bu vakfa bağlı Makedonya´nın Başkenti Üsküp´te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2013 - Güncelleme: 05.08.2019 07:23 - Görüntülenme: 7723
  Beğen | 4  kişi beğendi